Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fegyverek

Közelharcra alkalmas fegyverek:

Boxer
gyakorlatilag nem fegyver, de mégis hasznos lehet, ha csöndesen kell elintézni valakit. Nagyobb a sebzése mint az ökölnek.


Baseball ütő
gta3 óta megtalálható a játékban, semmi új vele kapcsolatba.


Gumibot
a rendőrök elsődleges fegyvere. Könyebb és kisebb mint a baseball ütő. A rendőrség öltözőjében található.


Biliárd dákó
A legnagyobb hatótávolságú közelharci fegyver, de elsődleges szerepe nem az ellenfelek elpüffölése, hanem a biliárdasztalnál játszani vele. Ha vesztesz, akkor lehet, hogy hasznosan jön, hogy elverd a másikat, hogy mégis te legyél a nyertes.
Egy bárban lehet megtalálni, de csak akkor, ha biliárdozol. A bár nincs messze a Johnson házhoz, és a Binco ruhabolthoz, fel lehet ismerni, mert egy üdítőautómata van előtte.


Golfütő
egy másik veszélyes sporteszköz. Találsz ilyet minden golfkocsi közelében. Nem a leghatékonyabb fegyver.


Ásó
Ezt sem arra fogod használni, hogy felásd a kerted az új, biztonságos, kis házikód körül. Sokkal inkább hogy kiverd az infót az emberekből. Olyan helyeken találsz ásót, ahol holttestek vannak a földben, szóval ahol valaki rendeltetésszerűen használta őket.


Kés
Rambo-sztájl harci fegyver. Nagy, hegyes és elég gyors ahhoz, hogy darabokra szabdalj valakit még mielőtt rájönne mi vágta meg. Ha valaki háta mögé lopakodsz Manhunt módra, akkor le is tudod szúrni az áldozatod.


Katana
Ninja kard, ami hosszú, éles és veszélyes. Ha többször egymás után nyomod meg a tűz gombot ennél a fegyvernél, Carl különféle kombinációkban fog végezni áldozatával. Ha fejleszteni kívánod harci képességeidet, akkor látogatd meg San Fierro-ban a Cobra Martial Arts dojo-t.


Láncfűrész
Van egy haszontalan fa, vagy egy rivális bandatag az udvarodban, és el kéne távolítani? A legegyszerűbb megoldás a Láncfűrész. Oke, fákat nem lehet kivágni vele, de utóbbira alkalmas. Autókat, kerítéseket is lehet vele szabdalni. Igaz meglehetősen nehéz, ezért a mozgás vele lassú.


Pisztolyok

9mm Colt .45
olcsó, pontos, könnyű használni. A játék elejétől elérhető lesz.
Lőszer a tárban: 17 (34 dupla pisztoly estén)
Sebzés: 25.


Hangtompítós Colt .45
kb ugyan az jellemző rá, mint az előző fegyverre, azzal a jelentős különbséggel, hogy ezen van hangtompító is, ami hasznos lesz, ha halkan kell elintézni valakit és fegyver kell az akcióhoz.
Lőszer a tárban: 17
Sebzés: 40


Desert Eagle
Nagyon erős, pontos pisztoly.
Lőszer a tárban: 7
Sebzés: kezdetben 70, 140 gangster szinten és attól feljebb.


Géppisztolyok

Tec-9
Gta Vice City-ből már ismerős lehet. A bandák egyik kedvence. Viszonylag olcsó, de nem túl jó fegyver. Kettő is lehet belőle egyszerre nálad, ha már elérted a Hitman skill levelt.
Lőszer a tárban: 50 (100 két fegyver esetén)
Sebzés: 20
Sweet házának a tetején van.


Micro SMG
UZI. Hasonló a Tec-9-hez. Nagyon gyorsan el lehet lőni a lőszert a tárból. Szintén, ha Hitman szinten vagy legalább, már 2 kézben is lehet egy-egy uzi.
Lőszer a tárban: 50 (100 két fegyver esetén)
Sebzés: 20


SMG
MP5-ös. Az egyik legsikeresebb géppisztolynak van számon tartva. A játékban is hasonlóan jó. Pontos, erős, kicsi, könnyű. Egyetlen hátránya, hogy drágább mint az uzi, vagy tec-9.
Lőszer a tárban: 30
Sebzés: 25


Shotgunok

Shotgun
Tipikus sörétes puska. Hasznos, ha a pontosság nem fontos, csak az hogy minél több lövedéket tudjunk pumpálni a közelünkbe.
Lőszer a tárban: 1
Sebzés: 10 /sörét
A Los Santos-i rendőrségen található.


Dupla csövű shotgun
Ugyan az kb mint az előző, de ez 2-t tud lőni egy töltéssel. Hitman szinttől mindkét kezedben lehet belőle egy. Az már összesen 4 lövés egy töltéssel.
Lőszer a tárban: 2 (4 két fegyver esetén)
Sebzés: 10 /sörét


PAS-12
S fél/teljesen automata shotgun. Gyorsan el lehet lőni a 7 lőszert a tárból. A legjobb shotgun. Erősebb is mint a két előző.
Lőszer a tárban: 7
Sebzés: 15 /sörét


Géppuskák


M4
Az M16-os kicsinyített módosulata. Ereje és pontossága megegyezik az eredetivel. Távcső is van rajta, amivel ha nem is sokkal de egy kicsivel pontosabban lehet lőni. Egy pontos lövés, és az autó fel is robbanhat. Leguggolva sokkal pontosabb, mint állva.
Lőszer a tárban: 50
Sebzés: 30


AK-47
igen, újra van Kalashnikov a Gta-ban. Hasonlóan az M4-hez, ez is pontos, talán még pontosabb is, igaz kisebb a lőszerkapacitása és kicsit lassabban lő. Hitman szint felett mozogni is tudsz vele egy kicsit lövés közben is, és a lőtávolság is megnő. Ez igaz az M4-re is.
Lőszer a tárban: 30
Sebzés: 30


Nagy hatótávolságú puskák


Karabély
Alap puska, és nem is mai a darab. Kicsit haszontalannak tűnhet, a sok automata és félautomata fegyverek között, egy ilyen lő-tölt fegyver. Ami az előnyére válik, hogy erős. Alig van pár fegyver ami erősebb nála. És pontos. Ha guggolva lősz vele, még pontosabb. Azért megállja a helyét a modern fegyverarzenálban.
Lőszer a tárban: 1
Sebzés: 75


Mesterlövész puska
hiányozhatatlan fegyver. Nagy zoom, nagy sebzés, nagy hatótávolság, lassú újratöltés jellemző rá.
Lőszer a tárban: 1
Sebzés: 125


Eldobós fegyverek

Molotov koktél
ezt is láttuk már. Eldobod, ég, megéget mindent ami ott van/volt, elalszik. Ennyi.


Gránát
ugyan az mint a molotov koktél, csak egy nem ég, hanem robban. Kész.


Könnygáz
Na ez már egy érdekesebb darab: mivel nem halálos fegyver, ezért a játékban akkor veszi az ember nagy hasznát, ha taktika is szóba kerül a játék folyamán. Az ellenfeleidet le tudod vele lassítani, elkezdenek köhögni egy kis ideig.


Bomba
Távirányítású Gyakorlatilag távirányítású gránát. Vice City-ben is volt már ilyen. Eldobod, és később a távirányítóval felrobbantod. Egyszerre többet is el lehet dobni és egyszerre felrobbantani őket.


Nehéz fegyverek

Lángszóró
ahogy a neve is mutatja lángot szór. Kis hatótávolságú, de előtted mindent megpörköl.
Lőszer a tárban: 500
Sebzés: 25 + égési sérülés


Mini Gun
Csak a neve mini, valójában nagyon is nem mini. Pillanatok alatt nagy mennyiségű ólmot lehet kilőni belőle. Hasznos néposzlatásra. Nagy a hatótávolsága is, viszont nagyon nehéz.
Lőszer a tárban: 500
Sebzés: 140


Rakétavető
Céloz, lő, bumm, újratölt.
Lőszer a tárban: 1
Sebzés: 75 + becsapódási sebzés + égési sérülés


Hőkövető rakéta
ugyan az mint az előző, de ez már intelligensebb annál. Hasznos repülőgépek, helikopterek, autók, vagy bárminemű mozgó jármű kiiktatására.
Lőszer a tárban: 1
Sebzés: 75 + becsapódási sebzés + égési sérülés


KiegészítőkSpray
San Andreasban lehetőségünk van graffitik fújására. Ennek a tevékenységnek a kelléke.
A Johnson házban menj fel az emeletre, és ott rögtön jobbról az egyetlen ajtó.


Fényképezőgép
Már a Vice City-ben is volt egy kis fényképezős móka, de itt már egy sor mellékküldetésben hasznát vesszük. Ja és mire jó? Képeket készíteni :)
A Johnson házban menj fel az emeletre, és ott rögtön jobbról az egyetlen ajtó.


Poroltó

verekedni nem lehet vele, de tüzet oltani igen. Lesznek küldetések, ahol nélküle nem élnénk túl. Pl égő épületből menekülni.


Ejtőernyő
hasznos cucc. Ha magas hegyről, vagy repülőből veted ki/le magad jól jön, hogy életben maradj. Ejtőernyőzés közben irányítani is tudod, hogy oda érkezz, ahova szeretnéd, szóval nagyon hasznos dolog.


Hőlátó távcső
Emberek, járművek által kibocsátott hőt képes mutatni. Aktiválás után kék, lila, piros színskálákat lehet látni.


Éjjellátó távcső
Ezzel a kukkerrel éjszaka lehet látni zöldes színben mindent.


Jetpack
igen, van működő Jetpack a San Andreasban. Habár nem egy választható kiegészítő, ezért valószínű soha nem fogod látni ezt az ikont, mert aktiválás után fegyvert is lehet kezelni.


Távirányítású detonátor
Ezzel lehet aktiválni ezt

Egyéb

Bot
Verekedésre alkalmas eszköz. Kicsi, könnyű és gyors. San Fierro-ban lehet találni.


Virág
A lányok szeretik a virágot. Mivel a játékban vannak csajok akiket fel lehet szedni, nekik lehet virágot vinni, hogy a kapcsolatotok erősödjön.
A Las Venturas-i golfklub bejáratánál van egy szobor, és annak az elején a virágoknál.Bot 2
szintén, csak ez egyoldalú. Ha agresszívan használjuk, akkor szurkálni is lehet vele.
A Los Santos-i rendőrség zuhanyzójában található


Vibrátor 1,2
ugyan arra jók, mint az előző ajándékok, de ez lehet, hogy nincs benne a játékban, csak maradványok a data file-ban.


Mobiltelefon
Ezt az ikont sem lehet látni a játékban, de már a Vice City-ben is volt mobiltelefon. Itt is lesz, csak ikon nincs. Csörög, válaszolsz.


Gördeszka
NINCS gördeszka a játékban, szóval ezt az ikont sem fogod látni SOHA a játékban. Ez is egy maradék a fejlesztés időszakából.